MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

De 4* Van Mossel Prijs viel op zaterdagavond ten prooi aan Jos Verlooy en FTS Killossery Konfusion. De Belgische ruiter strijkt daarmee 10.000 euro op. Nummers twee en drie, Marc Houtzager op Sterrehof’s Dante N.O.P. en Willem Greve met Pretty Woman van ’t Paradijs, voerden de Nederlandse vertegenwoordiging aan. 

De Van Mossel Prijs over 1.50m hoogte werd zwaar bevochten. Acht combinaties uit het bijna veertigkoppige deelnemersveld wisten de technisch moeilijke basisomloop zonder fouten te voltooien en plaatsten zich zo voor de barrage. Zes ruiters van dit select gezelschap verdedigden de Nederlandse driekleur. Desalniettemin viel de winst in Belgische handen. 

In de handen van Jos Verlooy om precies te zijn. “FTS Killossery Konfusion is een heel snel en heel competitief paard. Als ik de juiste barragerit kan neerzetten, kan ik echt veel proeven gaan winnen met dit paard. Vandaag was mijn dag, alles liep lekker! Ik had overal een mooie voorwaartse afstand en kon zo de barrage rijden op de manier die ik van tevoren voor ogen had”, vertelt de ruiter na afloop tevreden. 

Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante N.O.P. moesten slechts drie tienden toegeven op de winnende combinatie. Willem Greve stuurde het jonge talent Pretty Woman van ’t Paradijs naar derde plaats. Mathijs van Asten maakte het als laatste starter extreem spannend. Tot de laatste hindernis leek zijn happy athlete Hotspot op weg naar de winst, maar die laatste sprong bleek scherprechter en het duo zakte met vier strafpunten naar rang zes. Nederlandse sterkhouders Harrie Smolders (met Monaco N.O.P.)  en Leopold van Asten (op VDL Groep Nino du Roton) zagen hun sterke ritten beloond worden met de vierde en vijfde prijs. 

Zondag worden de springrubrieken vervolgd met de MECC Grand Prix van 2023 als knallende afsluiter. Bekijk hier het programma en alle uitslagen

Foto's door digishots