MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

De openingsrubriek van vrijdagavond ging naar thuisfavoriet Bram Chardon, maar op zaterdag waren de rollen omgedraaid en was het Boyd Exell die met de eer mocht strijken. 

De winnaar van de eerste wereldbekerkwalificatie in Lyon was, net zoals Bram Chardon, in Maastricht uitgenodigd als wildcard. Weliswaar waren er voor Exell en Chardon daarom geen wereldbekerpunten te verdienen, maar de twee streden wel om de eer en de prijzenpot. 

“Bram en ik voerden de druk bij elkaar op en gingen er helemaal voor. Wanneer je als eerste van start gaat, geef je je concurrentie informatie. Je kunt geen fouten maken, maar als dat lukt, kun je juist ook de druk bij de ander leggen. Dat gebeurde mij gisteren en nu waren de rollen omgedraaid. Super spannende sport voor het publiek! De sfeer is hier ook fantastisch, ik vind het altijd geweldig om in Maastricht te rijden.”

De wereldbekerpunten zijn van belang om je te plaatsen voor de wereldbekerfinale in Bordeaux in februari. En dat maakte de als tweede geplaatste Michael Brauchle uit Duitsland misschien wel de grootste winnaar. Ook de nummer vier, de Nederlander Koos de Ronde kon een flink aantal wereldbekerpunten bijschrijven. 

Zondag viert Jumping Indoor Maastricht de laatste dag met de MECC Grand Prix van 2023 als passende afsluiter. Bekijk hier het programma en alle uitslagen.

 

Foto's door digishots