MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg

De Marli Hommel Art Prijs is op zondagochtend gewonnen door Ester Damman-Blekkink. De amazone noteerde met haar negenjarige merrie Jillmore WV de snelste tijd in het 1.20m parcours direct op tijd. Het podium werd gecompleteerd door twee andere Nederlandse amazones, eveneens in het zadel van merries. 

Emma Bocken sloot na eerdere foutloze ritten op vrijdag en zaterdag haar Jumping Indoor Maastricht met Haranta sterk af door als tweede te eindigen. Maud Agterberg mocht zich als derde opstellen in de prijsuitreiking met de dertienjarige merrie Athena Kervec. 

Na twee vierde plekken in de rubrieken op vrijdag en zaterdag was het op de laatste dag raak voor Ester Damman-Blekkink en haar gretige schimmelmerrie. “Dat was vroeg opstaan voor de zondagochtend, maar het resultaat maakt het meer dan goed”, lacht Damman-Blekkink. “Ze heeft het hele weekend heel goed gesprongen, maar elke keer grepen we net naast de winst. Vandaag had ik het plan om overal voor de eerste afstand te gaan en dat lukte. Jillmore WV is de laatste tijd in topvorm en ze is echt een paard voor Jumping Indoor Maastricht. Ze is super voorzichtig en ze wordt alleen maar beter als het sneller gaat”, vertelt de amazone enthousiast.  

Jumping Indoor Maastricht is nog niet ten einde voor Ester Damman-Blekkink, maar haar zondag kan nu al niet meer stuk. “Voor mijn werkgever start ik de dertienjarige Corion in de MECC Grand Prix 2023 over 1.35m hoogte. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn om er een dubbele overwinning van te maken, we gaan in ieder geval ons uiterste best doen!”

Zondag viert Jumping Indoor Maastricht de laatste dag met de MECC Grand Prix van 2023 als passende afsluiter. Bekijk hier het programma en alle uitslagen.