MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

De startlijst van de viersterren 1.45m proef telde meer dan vijftig combinaties. Het was de Britse ruiter Robert Murphy die de ereronde leidde met Hulde G. 

Het duo klom gestaag omhoog gedurende het weekend. De 11-jarige merrie zette een foutloze ronde neer op vrijdag, plaatste zich als tweede op zaterdag en sloot het geheel af met een overwinning op zondag. Robert Murphy spreekt dan ook lovend over zijn partner: “Hulde G heeft al de nodige ervaring, ze heeft al nations cups gesprongen met andere ruiters. Ze wordt zelfs beter naarmate de wedstrijd vordert en is staat klaarr . ik heb nog niet zolang geleden de teugels overgenomen en heeft net een pauze van drie maanden achter de rug. We hebben de tijd genomen om het rustig op te bouwen en ze voelde zeer goed aan deze week. She is zo voorzichtig en snel. Parcoursen zoals deze passen haar heel goed. Ze ontwikkelt zelfs meer vermogen wanneer ze meer op tempo wordt gereden.”

Het is voor Robert Murphy de eerste keer dat hij op Jumping Indoor Maastricht is: “Het is allemaal nieuw voor mij, omdat ik uit Engeland kom. De sfeer is hier fantastisch. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik op zo’n show mag zijn en ben heel dankbaar dat ik hier mag meerijden. Om dan ook nog deze overwinning te pakken, nou ja, eigenlijk kan het niet beter. Hopelijk ben volgend jaar weer van de partij. Voor nu gaan we Hulde G voorbereiden voor nog grotere proeven volgend jaar. Zolang zij blij is met mij, hebben we een mooie partnerschap samen”, besluit de 22-jarige ruiter. 

Zondag viert Jumping Indoor Maastricht de laatste dag met de MECC Grand Prix van 2023 als passende afsluiter. Bekijk hier het programma en alle uitslagen. 

Foto's door digishots