MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg

Tony Stormanns schreef zaterdag de tweede kwalificatie op zijn naam en besloot in de 1.35m MECC Grand Prix 2023 opnieuw zijn zevenjarige Be Sky Hawk in te zetten. En dat bleek een uitstekende keuze aangezien het Duitse duo het weekend winnend wist af te sluiten. 

“Na onze ronde gisteren heb ik met mijn ouders overlegd en toen was het snel duidelijk dat Be Sky Hawk de laatste proef zou lopen. Het voelde als de juiste beslissing en het pakte inderdaad goed uit”, licht Tony Stormanns toe over zijn keuze tussen de schimmelruin en zijn andere paard Servus Z, met wie hij vrijdag een foutloze kwalificatie reed. “Be Sky Hawk is nog maar zeven jaar oud en ik was tot nu toe vooral gefocust op het rustig opleiden en kilometers maken. Dit was eigenlijk één van de eerste grote shows waarbij ik echt voor de winst ging, maar hij voelde klaar om die stap te maken.”

De vijftienjarige zoon van Grand Prix ruiter en coach Helena Stormanns kan op alle steun rekenen van zijn ouders. “Ik doe heel veel met mijn vader samen en mijn moeder’s hulp op wedstrijden is van grote waarde. Eigenlijk zou ik om die laatste hindernis heen richting sprong zes te rijden, maar ik zei tegen mijn moeder: ik kan die korte bocht halen. Ze zei toen dat ik het risico moest nemen en het gewoon moest doen. Zij heeft vertrouwen in mij en ik vertrouw mijzelf en het paard. Het is eigenlijk een overwinning van de hele familie!” 

“We gaan lekker door met rijden en wedstrijden en hopelijk gaat Be Sky Hawk nog veel leren. Het is zeker een paard dat ik mee zou kunnen nemen naar nations cups voor junioren of andere kampioenschappen waar ik me voor kan kwalificeren. Het is namelijk echt een goed paard en hij past me goed”, besluit de ambitieuze ruiter. 

De 15-jarige Yoni van Santvoort kende met haar merrie Esprit een zeer succesvol JIM. In de openingsrubriek greep ze nipt naast de winst en in de tweede kwalificatie werd haar snelle foutloze ronde beloond met de vierde plek. In de MECC Grand Prix 2023 liet Esprit eveneens alle balken in de staanders liggen en de snelle tijd was genoeg voor de tweede prijs.  

De Australische amazone Evie Buller was in het zadel van Elenoor eveneens op dreef dit weekend. Zij reeg achtereenvolgens behendig de derde en tweede plaats aaneen ind e kwalificaties en legde in de eindstrijd beslag op de bronzen positie. 

Jumping Indoor Maastricht sluit om 15.15 uur af met de zinderende Grand Prix of Maastricht. Bekijk https://result.scgvisual.com/show/140/schedule/. Klik of tik als u deze koppeling vertrouwt." data-auth="Verified" data-linkindex="0"> hier het programma en alle uitslagen. 

Foto's door digishots