MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

02.jpg
Op vrijdagavond werden de Limburgse Paardensport Prijzen 2016 uitgereikt in de piste van Jumping Indoor Maastricht. De ceremonie werd begeleid door het beroemde koor de Mastreechter Staar.

Lisa Nooren ontving de prijs voor Talent van het Jaar. De 19-jarige Lisa wist vorig jaar een derde plaats te bereiken in de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Dit jaar was de amazone ook zeer succesvol. Zij won individueel en team zilver tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Millstreet, Ierland. Onlangs won zij de Grote Prijs van CSI3* Donaueschingen in Duitsland. Lisa zou ook aan de start verschijnen in het MECC, maar door een val met een van haar paarden moest zij zich terugtrekken. Lisa ontving haar prijs uit handen van Ger Koopmans, Gedeputeerde Financiën, Sport, Cultuur van de Provincie Limburg.

De Oeuvre Prijs werd postuum uitgereikt aan de bondscoach dressuur, Wim Ernes, die onlangs overleed. Wim Ernes heeft veel betekent voor de paardensport in Nederland en ver daar buiten. Hij was paardenman in hart en nieren en bij het publiek vooral bekend in zijn rol van KNHS bondscoach, internationaal jurylid en voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie dressuur. Tot het laatst was Ernes waar mogelijk betrokken bij de paardensport. Zijn echtgenote Marleen en dochter Maud waren naar Maastricht gekomen om de Oeuvre Prijs in ontvangst te nemen uit handen van de bondscoach springen Rob Ehrens.

De Prijs voor Topsporter van het Jaar was voor Nicole den Dulk die bij de Paralympics in Rio de Janeiro de bronzen medaille won met het Nederlandse para-dressuur team. Nicole kwam tijdens een hunt training ten val waarbij haar paard bovenop haar viel met een complete dwarsleasie op borstniveau tot gevolg. Na een revalidatieperiode en de overstap naar handbiken begon het na verloop van tijd toch weer te kriebelen en kroop zij weer op het paard met als resultaat deze mooie medaille. Oud-international Emile Hendrix reikte de prijs uit aan Nicole.

De Limburgse Paardensport Prijzen is een initiatief van de Provincie Limburg, de Stichting Limburg Paardensport en Jumping Indoor Maastricht. Zij zijn trots op de successen van de Limburgse paardensporters en vonden een waardering voor deze talenten en topsporters daarom op zijn plaats.