MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
De kersverse Wereldkampioen Boyd Exell komt naar Jumping Indoor Maastricht. De Australische menner kijkt uit naar de spannende wedstrijd in het MECC: “Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb er al veel goeds over gehoord. Het werd tijd dat er weer een Wereldbeker in Nederland werd gehouden. Er zijn zoveel goede menners hier in Nederland.” De zevenvoudige Wereldbeker winnaar (2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015 en 2017) houdt van de intense competitie bij de indoor Wereldbekerwedstrijd. “Het hoge tempo, de opzwepende muziek, ik houd ervan en voor het publiek is het spektakel van de bovenste plank. Het is een geweldige promotie voor onze sport.”

Boyd werd geboren op 29 juli 1972 in het Australische Bega. Zijn ouders hadden helemaal niets met paarden, maar toen hij acht jaar oud was mocht hij met een vriend van een collega van zijn moeder mee naar de paarden. Hij was in eerste instantie licht teleurgesteld, want hij dacht dat hij ging paardrijden, maar de vriend bleek koetspaarden te hebben. Zo kwam hij op de bok terecht en op 16-jarige leeftijd won hij reeds de Australische Kampioenschappen voor Tweespannen. Toen hij 21 was verhuisde hij naar Engeland en daar heeft hij wel gereden. Hij had daar ook hunters en samen mijn zijn vrouw Preetha, die actief was als eventer, trainde hij de paarden.

Nu is hij ‘the man to beat’ op internationale wedstrijden en kampioenschappen. “Ik zou dit niet kunnen doen zonder de ondersteuning van mijn vrouw Preetha en mijn kinderen James en Olivia. Preetha is een ster in het trainen van de jonge paarden.”

(foto: HippoFoto/Dirk Caremans)