MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Jumping Indoor Maastricht is dit jaar zeer in trek bij ruiters uit binnen- en buitenland. De eerste toezeggingen zijn een feit en de voorlopige lijst ziet er veelbelovend uit. Allemaal ruiters die stuk voor stuk garant zullen staan voor sport op het allerhoogste niveau.

De Nederlandse springruiters zijn goed vertegenwoordigd. Zo komt de nummer 1 van de wereld, Harrie Smolders, naar het MECC in Maastricht, maar ook de toppers Jur Vrieling, Frank Schuttert, Jeroen Dubbeldam en Leopold van Asten zijn van de partij. De talentvolle Limburgse Lisa Nooren (ambassadrice JIM ) en Sanne Thijssen zijn door de bondscoach aangewezen als U25 deelnemers.

België komt ook op volle sterkte met Pieter Devos, Jos Verlooy en Nicola en Olivier Philippaerts. De Belgen presteren goed bij JIM: vorig jaar won Olivier Philippaerts de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht en zijn tweelingbroer Nicola deed hetzelfde het jaar daarvoor. De andere twee broers Philippaerts, Anthony en Thibault, starten in het CSI1*.

De winnaar van de Longines Trophy in 2015, Hans-Dieter Dreher uit Duitsland, zadelt zijn paarden ook voor de wedstrijden in het MECC en de populaire jonge amazone Laura Klaphake, Meredith Michaels-Beerbaum, die in 1992 de Grote Prijs van Maastricht won met Quick Star, en haar man Markus Beerbaum, die in 1998 de Grote Prijs wist te winnen. Veel voormalige winnaars dus dit jaar.

Bertram Allen uit Ierland en de Britse topper Scott Brash zijn twee zeer populaire en succesvolle ruiters. Scott is een voormalig nummer 1 van de wereld en Allen won de gouden teammedaille bij de Europese Kampioenschappen in Gothenburg in 2017. Allen kocht onlangs het toppaard Harley vd Bisschop waarmee Nicola Philippaerts met het Belgische team de Nations Cup Finale won in Barcelona dit jaar.

Het publiek kan dus prachtige sport verwachten met dit top deelnemersveld.