MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Jumping Indoor Maastricht biedt dit jaar voor het eerste wedstrijden voor CSI1* en CSI4* combinaties. Voor beiden liep het storm en de organisatie van JIM is dan ook blij met de namen op de definitieve masterlists.

CSI1*: familie troef
Opvallend bij de inschrijvingen in het CSI1* is de hoeveelheid ‘dochters, zonen, broers en zussen van’ bekende ruiters. Er staat een hele generatie, vooral ook uit Limburg, te trappelen om de prestaties van hun familieleden te evenaren of te verbeteren.

Voor België start bijvoorbeeld Anthony Philippaerts, de jongste van de gebroeders Philippaerts. Thibault, Nicola en Olivier starten in het 4*. Bij de Nederlanders zien we o.a. Jasper en Niels Bulthuis, zonen van Peter Bulthuis en Mans en Mel Thijssen waarvan vader Leon in 2007 en 2010 al de Grote Prijs van Maastricht wist te winnen. Zus Sanne Thijssen start in het 4*.

De allerjongste deelnemer is Emma Bocken (foto), dochter van hoefsmid Paul Bocken die sinds de eerste editie in 1988 bij JIM betrokken is geweest. Emma is nog maar 13 jaar en maakte vorig jaar al de overstap naar de paarden. Volgens haar vader is Emma ambitieus en heeft zij grote plannen voor de toekomst. “Ze vindt het ook super leuk om in Maastricht te rijden. Dat is toch een thuiswedstrijd voor haar, dus ze zal extra haar best doen.” Haar paard Estera van de Vosberg is van een vriendin des huizes. Vorig jaar mocht Emma haar tijdelijk rijden in verband met de zwangerschap van de eigenaresse, maar het klikt zo goed tussen Emma en Estera dat zij haar blijft rijden.

CSI4*: sport op het allerhoogste niveau
Het CSI4* heeft een super deelnemersveld met grote namen als Harrie Smolders, de nummer 1 van de wereld, Jos Verlooy, Scott Brash, Bertram Allen, Darragh Kenny, Jeroen Dubbeldam, Meredith Michaels-Beerbaum, Edwina Tops Alexander, Laura Hough, Leopold van Asten en de al eerder genoemde Nicola en Olivier Philippaerts. In totaal komen er 52 ruiters aan de start uit 16 landen.

Een overzicht met alle deelnemers staat gepubliceerd op de website.

(foto's: Digishots)