MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Louis Konickx, verantwoordelijk voor de springparcoursen, en Jeroen Houterman, die de parcoursen ontwerpt voor de Wereldbeker Vierspannen, komen beiden uit Limburg.

Louis Konickx, geboren in Beesel en nu woonachtig in Deest, is sinds 2013 de vaste parcoursbouwer bij Jumping Indoor Maastricht. Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een bijna fulltime bezigheid. De 64-jarige psycholoog was een fanatiek springruiter op landelijk Z niveau en kreeg in die tijd les van Henk Diks. Nadat hij commentaar op een parcours had geuit tijdens een springwedstrijd in Malden werd hem medegedeeld dat hij het dan zelf maar moest doen en zo begon zijn carrière als parcoursbouwer. Tegenwoordig is hij een veelgevraagd vakman en reist hij de hele wereld af. Onder andere naar Göteborg waar hij vorig jaar de parcoursen van het Europees Kampioenschap bouwde.
“Dit jaar is JIM een vier sterren, maar voorgaande jaren hadden we ook altijd een goed deelnemersveld. Of we het hoger gaan zetten ligt aan de paarden. Ik moet in ieder geval een goed plan hebben. De ruiters die starten hebben alles al een keer gezien en gesprongen. Ik zal me een keer extra over m’n bol moet krabben.” Louis kijkt in ieder geval uit naar JIM: “Ik heb bewondering voor organisaties die een concours weten te neer te zetten dat het ook veel enthousiaste vrijwilligers aantrekt. En…. het is natuurlijk Limburg, daar kunnen ze me tenminste verstaan!”

Jeroen Houterman uit Meterik heeft inmiddels zijn sporen in de mensport verdiend. Dit jaar bouwde hij de parcoursen voor de Wereldbekerfinale in Bordeaux en hij bouwt al jaren in Mechelen.
“Maastricht is nieuw voor mij en natuurlijk ook een uitdaging. Het parcours moet fair zijn voor de paarden, maar ook selectief. De uitdaging zit hem in hoe ik de poorten, waar de menners doorheen moeten, ga neerzetten. Op de korte zijde is het moeilijker om aan te rijden, omdat ze dan eerst diep de bocht in moeten. Ik zal dat moeten doseren.”
Houterman heeft zelf nooit gemend: “Ik heb weleens op de bok gezeten hoor”, maar zijn schoonfamilie en zijn dochters Eline en Anouk zijn wel fanatieke menners.

(foto's: Digishots en Marie de Ronde-Oudemans)