MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
De tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht, de Van Mossel Prix, werd op grandioze wijze gewonnen door de Nederlander Willem Greve met de 11-jarige merrie Zypria S (Holst, Canturo x Lux Z). Zij waren de snelste in de barrage die 6 combinaties telde.

“Ik heb zo strak mogelijk proberen te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Longines Trophy, maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt,” vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, naast Carambole, mijn eerste paard voor de grote wedstrijden. Na haar carrière zal ze voor de fokkerij worden ingezet.”

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige SCSL ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen, lid van het Audi team, reed naar een mooie derde plek met de 10-jarige KWPN hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).