MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
Jimmy Ochtend: Ereplaatsen voor Belgische ruitertjes
Traditiegetrouw stond het MECC op zondagochtend weer op zijn kop tijdens de Jimmy Ochtend. De supersnelle pony’s met hun onverschrokken ruitertjes zorgden voor een ontzettend spannende wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Aline Geusens met haar pony Inneke van het Voorbos. Aline uit het Belgische Meeuwen was bijna drie seconden sneller dan haar landgenootje Jorne Jans.

De pony van Aline is een 11-jarige BWP merrie en eigendom van haar opa. Zowel haar vader Johnny als haar opa Jaak zijn fervente ruiters geweest, dus kon het ook haast niet anders dat zij ook ging rijden.

De 14-jarige Jorne Jans uit Heers, die als tweede eindigde, reed zijn pony Pipo, die hij omschrijft als een Houdini: “hij kan zelf zijn deken uitdoen, zonder de gespen los te maken.” Zijn idool is Philippe Lejeune, de voormalig Wereldkampioen. Naast het ponyrijden doet hij ook aan reddingszwemmen waarbij hij verschillende titels won.

Ook de derde plaats was voor België: Lauren Vangronsveld met Grietje van de Mispelaere. Zij komt uit Biezen en haar idool is Ludo Philippaerts.

Beste Nederlandse pony-amazone was Lauren Holla uit Einighausen bij Sittard met haar 16-jarige pony Pallentina. De combinatie eindigde op de 5e plaats. Lauren krijgt les van Nicole Caris en Inge Heynen en dat zijn ook haar idolen. Verder vind ze Jody van Gerwen, Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam geweldig. Lauren werd al eens 3e op de indoor kampioenschappen en 4e bij de outdoor kampioenschappen en ze was kringkampioen van de regio zuid.

Volledige uitslag: http://eventcontent.hippoonline.de/1100/sta_erg/N3_ergENG.htm?style=longines

Geusens A Inneke MAAS15L32712