MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Hans-Dieter Dreher wint Longines Trophy
De Duitser Hans-Dieter Dreher reed als laatste ruiter in de barrage naar de winst door de snelle tijd van de Amerikaanse Lauren Hough te kloppen. Super was toch de prestatie van Rabo Talententeamlid Lisa Nooren, ‘the talk of the town’ in Maastricht.

MECC Prijs voor Joe Clee
De Britse springruiter Joe Clee bleek de snelste tijd te hebben neergezet in de MECC Prijs met zijn 12-jarige BWP merrie Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Nabab de Reve). Hij verzamelde 44 punten in deze rubriek met joker in een tijd van 33.52 seconden. Joe Clee woont in Brussel en is getrouwd met Julie Wauters.

Jimmy Ochtend: Ereplaatsen voor Belgische ruitertjes
Traditiegetrouw stond het MECC op zondagochtend weer op zijn kop tijdens de Jimmy Ochtend. De supersnelle pony’s met hun onverschrokken ruitertjes zorgden voor een ontzettend spannende wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Aline Geusens met haar pony Inneke van het Voorbos. Aline uit het Belgische Meeuwen was bijna drie seconden sneller dan haar landgenootje Jorne Jans.

‘Pennies’ werden euro’s tijdens JIM
Tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM) werd voor het eerst een bijzonder netwerkevenement ‘Pennies from Heaven’ georganiseerd op vrijdag 30 oktober jl. in MECC Maastricht. Deze avond stond in het teken van het Kankeronderzoekfonds Limburg. In samenwerking met JIM was er een speciale VIP-ontvangst georganiseerd voor zakelijke relaties.

Zoer fenomenaal in Audi Prijs
Albert Zoer liet zaterdagavond in de Audi Prijs zien dat ook het onmogelijke toch mogelijk is. In een zinderende barrage met negen combinaties werd er op het scherpst van de snede gestreden om de eer. De Zwitserse amazone Janika Sprunger zette als tweede in de barrage de tijd zo scherp dat het ernaar uit zag dat niemand dat nog kon verbeteren.

Provincie Limburg Prijs voor Peter Geerink
Na het jachtparcours, de Provincie Limburg Prijs, op zaterdagavond was het weer een Nederlandse ruiter die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Peter Geerink zette alles op alles en finishte foutloos in 56.36 seconden met Zidane (KWPN, Cavalier x Laroche). Daarmee verwees hij de Braziliaan Marlon Módolo Zanotelli, die lange tijd aan de leiding ging, naar de tweede plaats.

Chapeau Lisa Nooren!
Lisa Nooren is goed op dreef in Maastricht. Gisteren werd zij nog tweede in de hoofdrubriek, de VDL Groep Prijs, en deze middag reed zij in hoog tempo naar de overwinning in de Chapeau Prijs, een springwedstrijd direct op tijd. Lisa deed dit met haar 8-jarige merrie VDL Groep Centora de Wallyro, een dochter van de bekende hengst Dobel’s Cento. De combinatie zette een tijd neer van 65.89 seconden.

Weer winst voor Diederik van Silfhout
Gisteren won Diederik van Silfhout al de Grand Prix, de Vian Prijs, en vandaag herhaalde hij deze prestatie in de Grand Prix Freestyle. Diederiks jonge en talentvolle paard Bonzanjo liet een goede passage en piaffe zien en kreeg ook achten voor de overgangen. Ook artistiek werd de Kür hoog gewaardeerd, met name de muziekkeuze en choreografie. De combinatie haalde 76.625% en daarmee de overwinning.

Kyra Klinkers wint Euregio Kür
De 23-jarige amazone Kyra Klinkers uit het Limburgse Echt won deze ochtend de Marli Hommel Art Prijs, de Euregio Kür op Muziek, klasse Z2, met haar zwarte zesjarige merrie Equirelle W. De amazone, die van het paardrijden haar beroep heeft gemaakt, kreeg 71.583% voor haar Kür op Muziek.

Amerikaanse Lauren Hough  wint VDL Groep Prijs
Het was ‘ladies first’ in de hoofdrubriek van vrijdag, de VDL Groep Prijs. In een superspannende barrage was de Amerikaanse amazone Lauren Hough iedereen te snel af. Niemand kon aan haar tijd tippen. Lauren, die haar land al vele malen vertegenwoordigde bij grote Kampioenschappen, stuurde haar kleine wendbare 11-jarige merrie Ohlala (SWB, Orlando x Cardento) foutloos over de finish in 37.17 seconden.

John Whitaker wint rubriek voor goede doel
De eerste rubriek van de vrijdagavond was de Kankeronderzoekfonds Limburg Prijs. Deze speciale rubriek werd in het leven geroepen op initiatief van Jan Huynen, Health Foundation, AZM (Academisch Ziekenhuis Maastricht) en JIM. Tijdens deze wedstrijd diende een van de hindernissen als een soort joker en bij elke foutloze sprong over deze hindernis werd de betreffende ruiter gevraagd € 50,00 te doneren.

Vestjens herhaalt overwinning van vorig jaar
Net als vorig jaar wist Teun Vestjens de Provincie Limburg Prijs – Euregio klasse Z/ZZ op zijn naam te schrijven. Deed hij dat vorig jaar nog met de merrie Babblou, dit jaar had hij Calata gezadeld om een gooi naar de overwinning te doen. En dat lukte, ze bleven foutloos en stopten de klok op 37.28.