MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Jumping Indoor Maastricht (10 t/m 12 november) biedt een uitgebreid en gevarieerd programma met verschillende disciplines voor jong en oud. Hoofdmoot van het programma vormen de springwedstrijden voor de internationale en euregionale topruiters.

Al jaren komen de beste ruiters naar het MECC in Maastricht om deel te nemen aan JIM. Grote namen als Ludger Beerbaum, John Whitaker, Meredith Michaels-Beerbaum, Franke Sloothaak en Roger-Yves Bost wisten in de mooie piste in het MECC de overwinning in de Grote Prijs te behalen.

Toppers
Ook dit jaar presenteert het evenement een geweldig deelnemersveld dat garant zal staan voor spectaculaire topsport.

Voor België zullen o.a. meervoudig kampioen Jos Lansink, en de tweelingbroer van de winnaar van de Longines Trophy van vorig jaar, Olivier Philippaerts naar Maastricht afreizen. De Belgische ruiters waren vorig jaar zeer succesvol in het MECC met overwinningen in maar liefst vijf rubrieken.

Frankrijk komt met de populaire Roger-Yves Bost “Bosty”, de Europees kampioen van 2013 en winnaar van team goud tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016. Hij krijgt gezelschap van de 40-jarige Julien Epaillard.

Duitsland wordt vertegenwoordigd door de toppers Ludger Beerbaum en Marcus Ehning. Beerbaum won in totaal twee individuele Europese titels en vier met het Duitse team. Hij won tweemaal een gouden medaille met het team tijdens Wereldkampioenschappen en de individuele Olympische titel in 1992 met zijn legendarische Ratina Z. Met het Duitse team won hij driemaal de gouden Olympische medaille. Marcus Ehning heeft ook een lange lijst met overwinningen. Driemaal won hij de Wereldbeker en viermaal Europees goud met het Duitse team. Ook was er teamgoud bij de Olympische Spelen in Sydney (2000) en de Wereldkampioenschappen in Lexington (2010). De 23-jarige ‘rising star’ Laura Klaphake maakt het Duitse team compleet. Zij was de ster van het CHIO Aachen dit jaar en wist ook een plaats in het team te behalen dat deelnam aan de Europese Kampioenschappen in Gothenburg.

Gastland Nederland is ook met een sterk veld aanwezig in Maastricht. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Jur Vrieling, die onlangs de Wereldbekerwedstrijd in Helsinki wist te winnen, hebben toegezegd aan de start te verschijnen. Zij krijgen versterking van een aantal Limburgse toppers zoals Sanne Thijssen, Lisa Nooren en Michel Hendrix. Michel: “Ik kwam hier al toen ik nog heel jong was. Destijds om mijn oom Emile (Hendrix) aan te moedigen en nu rijd ik hier zelf. Ik kom natuurlijk op veel evenementen, maar hier, voor eigen publiek rijden, maakt het toch net iets specialer.”

Het is lang geleden, maar de voor Portugal rijdende Braziliaanse Luciana Diniz zal weer in de piste in het MECC verschijnen. De populaire amazone, die dit jaar de Grote Prijs van Chantilly won en tweede werd in de Grote Prijs van Aken en Spruce Meadows, heeft er zin in: “Ik heb goede herinneringen aan JIM. Ik kijk er dan ook naar uit om weer in het MECC te rijden. Ik heb al veel goeds gehoord over de nieuwe organisatie en de goede faciliteiten.”

Verder zullen Rolf-Göran Bengtsson (Zweden), Denis Lynch (Ierland) en de Zwitser Romain Duguet naar Maastricht komen.

Het complete overzicht is te vinden op de website van JIM: deelnemers