MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
“Mijn hele familie heeft hier al eens gewonnen, behalve ik. Frank (Kemperman) zei vanochtend nog het zal niet meevallen, maar het is me toch gelukt, dus ik ben nu tevreden,” zei een tevreden Thibault Philippaerts na afloop. Het was nog maar de derde wedstrijd voor Thibault en de 10-jarige BWP merrie (Chatman x Eros Platiere), maar ze waren de concurrentie toch te snel af: “Juvente van de Kakebeek is een snel paard en ik heb geprobeerd om de bochten zo kort mogelijk te rijden. Het gaat voorlopig goed, dus ik ben blij.” Op de vraag of dit een voorbode voor de rest van het weekend is antwoordt hij voorzichtig “Dat durf ik niet te zeggen, elke dag is weer anders.”

De Nederlands kampioen Leopold van Asten was net 0.06 seconden langzamer met de 10-jarige KWPN merrie VDL Groep Elexia (Calvaro F.C. x Alexis Z). De Amerikaanse Chloe Reid maakte de top drie compleet met de Hannoveraanse merrie Souper Shuttle (Stakkato x La Zarras 2).