MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Jumping Indoor Maastricht was weer een geweldig succes. Sportief gezien heeft het publiek, dat in grote getale het MECC wist te vinden, volop kunnen genieten van sport op het allerhoogste niveau.

Frank Schuttert werd de grote winnaar van de super spannende Longines Trophy Grand Prix of Maastricht.

Vrijdag werd ze derde, zaterdag eerste en ook de finale van de CSI1* Small Tour, de Marli Hommel Art Prijs, werd door de Limburgse Emma Bocken gewonnen.

De tweede editie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen tijdens Jumping Indoor Maastricht ontaardde op zaterdagavond in een spannende strijd tussen Boyd Exell en IJsbrand en Bram Chardon.

Gisteren won Henk van de Pol de eerste kwalificatie voor de Longines Trophy en op zaterdagavond herhaalde hij dit staaltje nog een keer in de tweede kwalificatie, de Van Mossel Prijs.

Na alle spektakel van de Jimmy Middag namen aan het eind van de middag de 4* ruiters de regie weer in handen.

De beste nationale ruiters en amazones uit de euregio (Nederland, België en Duitsland) kwamen zaterdagmiddag aan de start in de piste van JIM in het MECC.

Anthony zette op zaterdagochtend tijdens JIM de zegereeks van de familie Philippaerts voort.

De eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Maastricht eindigde vanavond na een enerverende strijd in de overwinning voor Boyd Exell. Bram Chardon werd tweede, voor de Belg Glenn Geerts.

De eerste kwalificatie voor de Longines Trophy, de VDL Groep Prijs, telde een deelnemersveld van 43 combinaties waarvan 16 de barrage wisten te bereiken, waaronder 10 Nederlanders.

“Mijn hele familie heeft hier al eens gewonnen, behalve ik. Frank (Kemperman) zei vanochtend nog het zal niet meevallen, maar het is me toch gelukt, dus ik ben nu tevreden,” zei een tevreden Thibault Philippaerts na afloop.