MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
De eerste kwalificatie voor de Longines Trophy, de VDL Groep Prijs, telde een deelnemersveld van 43 combinaties waarvan 16 de barrage wisten te bereiken, waaronder 10 Nederlanders. Het kon dan ook haast niet anders dan dat er een Nederlander zou winnen. Het was Henk van de Pol die uiteindelijk met Looyman Z (Numero Uno x Wellington) de snelste tijd wist neer te zetten: 32.84. “Het was een mooie barrage. Er waren niet veel mogelijkheden om tijd te winnen, maar Looyman is van nature heel snel. Ik moet er dan voor zorgen dat ik gewoon mee rij en dan wint hij ook vaak. Hij heeft in Oslo en Helsinki ook goed gelopen. Ik wilde Maastricht nog graag rijden, maar verder staat er niet veel meer op de planning voor dit jaar.”

De volgende plaatsen gingen ook naar een Nederlandse combinatie. Maikel van der Vleuten werd tweede met de negenjarige Beauville Z (Zang, Bustique x Jumpy des Fontaines) in 33.72 seconden en Jur Vrieling eindigde op de derde plaats met Comino (Holst, Cassini II x Corrado I).