MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Anthony zette op zaterdagochtend tijdens JIM de zegereeks van de familie Philippaerts voort. Hij won niet alleen de CSI* Big Tour wedstrijd met All Right du Genet, maar nam ook de tweede plaats voor zijn rekening met Ziggy vd Kattevennen Z. Met de negenjarige All Right du Genet (Allegretto x Royal Feu) reed hij een super snelle foutloze ronde in 53.50 seconden. De zevenjarige ruin Ziggy had 3.15 seconden meer nodig om het parcours foutloos af te leggen. De winnares van vrijdag, de Amerikaanse Alexandra Crown, werd derde met von Cim (Westf, Levisto x Carthago Z) met een tijd van 57.11.

De Small Tour zag een compleet Nederlands podium. De rubriek werd gewonnen door de Weertse Emma Bocken met de 11-jarige KWPN merrie Dagma (Tangelo van de Zuuthoeve x Calvin Z). Emma, dochter van hoefsmid Paul Bocken die al jarenlang betrokken is bij JIM, reed een foutloze ronde in een tijd van 52.62. Emma heeft al een succesvol jaar achter de rug. Zij won tijdens het Europees Kampioenschap voor Children een gouden teammedaille en een individuele bronzen medaille. De tweede plaats was voor Mel van der Kamp met de 11-jarige merrie Pandora 258 (Hann, Perigueux x Lordanos) gevolgd door Robbin Robijn met de KWPN merrie Galiandra (Quality Time TN x Quick Star).

Een opvallende naam is de Weertse Emma Bocken die dit jaar bij de jeugd zeer succesvol onderweg was met o.a een gouden teammedaille en een individuele bronzen medaille bij het EK voor Children.