MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
De beste nationale ruiters en amazones uit de euregio (Nederland, België en Duitsland) kwamen zaterdagmiddag aan de start in de piste van JIM in het MECC. Het publiek was van heinde en verre gekomen om de deelnemers aan te moedigen. De 24-jarige Teun Vestjens uit Sevenum was in de wedstrijd (1.30-1.35m) voor U25 combinaties de snelste met Eureka S (v. Vigo d’Arsouilles). De tweede en derde plaats waren ook voor Limburgs talent: Rens Spreuwenberg met Forever Ivy en Liz Theelen met Gada. Op de vierde plaats eindigde de beste Belgische deelnemer: Elke Appeltans met Falve.

Even later kwam de ponyruitertjes en -amazones in de arena. Het was tot en met de laatste deelnemer in de barrage een ontzettend spannende wedstrijd. Britt Driessen uit Beesel zette als laatste amazone in de barrage de snelste tijd neer met haar pony Denzel. De 15-jarige heeft al aardig wat titels op haar naam weten te schrijven samen met haar pony, die door de familie zelf is gefokt. Zo werden al tweemaal Limburgs Kampioen DM en éénmaal in het DZ en Nederlands Kampioen DZ. De Belgische Lien De Dycker eindigde op de tweede plaats met Orchid’s Ronika gevolgd door landgenote Alixe Wijnen met Cara DJ.