MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
Gisteren won Henk van de Pol de eerste kwalificatie voor de Longines Trophy en op zaterdagavond herhaalde hij dit staaltje nog een keer in de tweede kwalificatie, de Van Mossel Prijs. Looyman bewees weer dat hij super snel is door in de barrage alle andere 12 combinaties achter zich te laten. “Ik vond het best een moeilijk parcours, maar een hele goede oefening voor mijn paard. Ik weet dat het een echt goed paard is en dat heeft hij laten zien,” zei Van der Pol na afloop. “Ik reed vrij ontspannen de ring, met in het achterhoofd dat morgen ook nog de Grote Prijs gereden moet worden, maar hij liep zo goed, dat ik dacht ‘dan gaan we maar ook voor de barrage’.” Het was inmiddels 4 jaar geleden dat Henk bij JIM aan start was geweest. “Ik vind het een prettig concours, maar had in de tussenliggende jaren geen geschikt paard voor dit niveau. Ik ben blij dat ik weer terug ben.” Hij blijft nuchter over zijn kansen morgen in de Longines Trophy: “Een foutje is snel gemaakt, maar Looyman is heel goed in vorm en ik moet zorgen dat ik goed rij. Aan hem zal het niet liggen, hij wil altijd foutloos blijven.”

De Fransman Edward Levy eindigde op een tweede plaats met Uno de Cerisy (SF, Open Up Semilly x Siego). Maikel van der Vleuten werd derde met Verdi TN (KWPN, Quidam de Revel x Landgraf I) gevolgd door zijn vader Eric op een vierde plaats met Djoost Again (KWPN, Cantos x Joost).