MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Frank Schuttert werd de grote winnaar van de super spannende Longines Trophy Grand Prix of Maastricht. De ruiter was nog sneller dan zijn landgenoten Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten, die elkaar in de barrage slechts 0.03 seconden toegaven. “Een fantastisch mooie overwinning,” liet Schuttert weten voor volgepakte tribunes in het MECC bij Jumping Indoor Maastricht.

Het publiek werd bij Jumping Indoor Maastricht getrakteerd op een super spannende wedstrijd. Tien combinaties streden in de barrage om het felbegeerde Longines-horloge, dat vanavond om de pols van Frank Schuttert prijkt. 

Schuttert reed zijn paard Queensland E foutloos en in een razend tempo over het parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Op de finish bleek zijn tijd van 35.31 seconden 0.17 seconden sneller dan die van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable die tot dan aan de leiding gingen. Maikel van der Vleuten werd derde en gaf slechts 0.03 seconden toe op de tijd van Van Asten met zijn paard Beauville Z.

De Fransman Kevin Staut kon het Nederlandse feestje als laatste starter in de barrage nog verstoren, maar dat lukte hem niet. Daarmee was de overwinning voor Frank Schuttert een feit. Voor Schuttert, die oorspronkelijk uit Ommen komt, is Maastricht bijna een thuiswedstrijd. Hij rijdt voor de stal van Jos Lansink, die net over de grens in het Belgische Meeuwen is gevestigd. Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. “Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog mijn lijstje,” vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”