MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg

Jumping Indoor Maastricht, dat gehouden wordt vn 4 t/m 6 november, heeft de eerste aanmeldingen binnen voor de internationale springrubrieken. Topnamen die een prachtig deelnemersveld beloven.



Naast Limburgs trots Sanne Thijssen, zal Maikel van der Vleuten naar het MECC afreizen met 3 paarden. Maikel heeft geen introductie nodig. Hij won dit jaar een individuele bronzen medaille bij de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning en ook in 2021 tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Maastricht is om meerdere redenen speciaal voor Maikel. “Ik herinner me nog goed de ‘vader en zoon’ wedstrijden waar ik met mijn vader (Eric) aan mee mocht doen. Daar keek ik altijd enorm naar uit. En natuurlijk het tweemaal achter elkaar winnen van de Grand Prix van Maastricht, in 2013 en 2014. Dat waren super mooie overwinningen.”
Maikel komt met 3 paarden naar Maastricht. “Ik neem één van mijn toppaarden mee voor de Grote Prijs, dat zal waarschijnlijk de 10-jarige Elwikke zijn. Die heeft dit jaar ook al heel goed gepresteerd op grote evenementen en ik wil een serieuze poging doen om de Grote Prijs van Maastricht te winnen. Daarnaast neem ik twee achtjarige hengsten mee. Eentje die wat ervaring kan opdoen in de Kleine Tour in het MECC en eentje die al wat meer ervaring heeft en de tweede dag in de Zware Tour mee kan lopen. Zo kan ik mijn paard die in de Grote Prijs gaat lopen een beetje sparen  zodat hij op zondag goed kan presteren.”

Buitenlandse toppers
De winnaar van de allereerste Grote Prijs van Maastricht, de Duitse ‘altmeister’ Ludger Beerbaum, heeft ook toegezegd aan de start te verschijnen in het MECC. Deze Duitse topruiters heeft al veel gewonnen in zijn indrukwekkende carrière. Hij werd in 1992 Olympisch kampioen in Barcelona en Europees kampioen in 1997 en 2001.
Onze Zuiderburen worden o.a. vertegenwoordigd door Gregory Wathelet, die in 2021 team brons won bij de Olympische Spelen van Tokyo en bij de Europese Kampioenschappen in 2019. Wathelet won in 2017 ook de prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken.
De “grand lady’ van de Amerikaanse springsport, Laura Kraut, heeft Maastricht ook op haar planning gezet. De 46-jarige amazone, die getrouwd is met de Britse legende Nick Skelton, heeft een lange lijst van overwinningen waaronder een gouden teammedaille tijdens de Olympische Spelen in 2008 (Hong Kong) en de Wereldkampioenschappen in 2018 (Tryon).
Deze paar namen staan al garant voor springsport op het allerhoogste niveau tijdens Jumping Indoor Maastricht.

(Foto's: JIM/Digishots)