MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg

Het complete deelnemersoverzicht van Jumping Indoor Maastricht (4-6 november) is inmiddels online gepubliceerd.

Een mooie en opmerkelijke line-up. Paardensport is één van de weinige sporten waar mannen en vrouwen op gelijk niveau tegen elkaar strijden, maar dat niet alleen. Ook leeftijd maakt weinig verschil. Bij Jumping Indoor Maastricht komen dan ook verschillende bekende vaders tegen hun kinderen aan de start. Voor Nederland zijn dat de families Van der Vleuten, Thijssen en Houtzagers en voor België de familie Philippaerts.

Family
Maikel van der Vleuten, winnaar van de individuele bronzen medaille bij de laatste Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, zal het opnemen tegen zijn vader Eric en broer Eric Jr die in de kleine tour (CSI1*) aan de start zal komen. De familie Thijssen komt met drie man sterk naar Maastricht: vader Leon, die in 2007 en in 2010 de Grote Prijs van Maastricht wist te winnen, neemt het op tegen dochters Mel en Sanne. De dochter van Marc Houtzagers, Nina, start in het CSI1*.
Alle vier de zoons van Ludo Philippaerts springen op internationaal niveau en twee daarvan, Nicola en Olivier, komen samen met hun vader naar het MECC in Maastricht. Dat ze kunnen winnen hebben ze al bewezen. Nicola won in 2017 de Grote Prijs van Maastricht en Olivier herhaalde deze prestatie in 2018.

Concurrentie
De families krijgen wel geduchte concurrentie. Frankrijk komt met een sterke delegatie naar het MECC met onder andere de Franse topruiter Julien Epaillard. De 45-jarige Fransman staat bekend om zijn super snelle ritten, zijn bijnaam is dan ook de ‘flying Frenchman’. In 1996 werd hij Europees Kampioen bij de Young Riders en dit jaar won hij de zilveren medaille bij de Nations Cup Finale in Barcelona met het Franse team. Het team bestaat verder uit Roger-Yves Bost (‘Bosty’) en Olivier Robert.
De Ierse toppers Denis Lynch en Michael Pender zijn ook van de partij. Pender is één van de upcoming talenten van Ierland. België komt naast de familie Philippaerts met o.a. Pieter Devos, Gregory Wathelet, Wilm Vermeir en Gilles Thomas. De winnaar van de Grote Prijs van 2015, Hans-Dieter Dreher zal samen met Ludger Beerbaum een gooi naar de overwinning doen voor Duitsland. Zo ook de Zwitser Bryan Balsiger, die onlangs de wereldbeker kwalificatie van Oslo won.
Voor Nederland komen er nog meer sterke combinaties aan de start: Willem Greve, die na een ongelukkige val sinds deze maand weer in het zadel zit, Kevin Jochems, Leopold van Asten en Kim Emmen.

Hoogtepunten van het CSI4* programma zijn de kwalificaties voor de Grote Prijs van Maastricht op vrijdagavond (VDL Groep Prijs) en zaterdagavond (Van Mossel Prijs) en natuurlijk de Grote Prijs op zondagmiddag.

De complete overzichten (CSI4*/CSI1*) zijn te vinden via deze link.