MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Maikel van der Vleuten zette vandaag voor de vierde maal in zijn carrière de Grand Prix of Maastricht naar zijn hand. In het zadel van de hengst Luigi d’Eclipse kreeg hij het publiek op de banken toen hij foutloos de barrage voltooide in slechts 33.95 seconden. Dat het afsluitende spektakelstuk in het MECC een volledig Nederlands podium kende was de kers op de taart. 

Vier keer winnen, dat kan geen toeval meer zijn. Maikel van der Vleuten voelt zich duidelijk als een vis in het water op Jumping Indoor Maastricht. “Het is zeker een concours waar ik me fijn voel. Je voelt de steun van het publiek. Zoals ik al zei in de prijsuitreiking is het fantastisch dat al die mensen komen kijken. Als je dan hoort dat ze achter je staan en je zo aanmoedigen, dat geeft echt een boost! Ik vind daarom ook dat we als Nederlandse top Jumping Indoor Maastricht moeten koesteren. Het is een prachtig concours waar we heel trots op mogen zijn.” 

Van der Vleuten looft ook Luigi d’Eclipse: “Ik ben super blij dat ik Luigi d’Eclipse op stal heb en hopelijk mag dat nog even voortduren. We hebben echt wel een klik en als je dan fijn samenwerkt met een paard, krijg je er heel veel voor terug.”

De barrage mondde uit op een ware titanenstrijd tussen grootheden uit alle landen. De Nederlandse kampioenscombinatie Willem Greve en Highway M TN staat wijd en zijd bekend als geduchte tegenstanders. Dit keer moest het duo nipt genoegen nemen met de tweede plaats. “Highway M TN N.O.P. en ik zijn echt een team, we zijn zo op elkaar ingespeeld en kennen elkaar door en door. Hij wordt alleen maar beter en ik ben heel blij dat hij door N.O.P. is vastgelegd.” 

Willem Greve vervolgt: “Het was een delicaat en zwaar parcours en de barrage liep super, al had ik achteraf één galopsprong minder kunnen rijden. In ieder geval een mooie opmaat naar Madrid en La Coruna over twee weken. We hebben echt heel mooie sport gezien in Maastricht. Je kunt zien dat het concours leeft en het publiek was enthousiast.’’

De derde tree op het podium werd beklommen door lokale held Mathijs van Asten. Zijn stoutmoedige barragerit met Sirocco werd zo beloond ten overstaande van een bomvol MECC. “Al met al liep het super, ik ben echt tevreden. Op de laatste lijn hebben we iets laten liggen, daar had ik eigenlijk één galopsprong minder moeten rijden. Maar verliezen van twee zulke snelle paarden en ruiters is geen schande”, wijst Mathijs naar zijn landgenoten. “Jumping Indoor Maastricht is een speciaal concours voor mij, het voelt als Limburger als een thuiswedstrijd. Ik zie hier zoveel bekenden, dat geeft extra motivatie. Ja ook wel druk, maar een positieve druk en daar houd ik van. Dat zorgt juist voor een goede focus.” 

De top vijf werd compleet gemaakt door de Duitse amazone Jana Wargers met Clash Royale die slechts een tiende langer nodig had in de barrage dan Mathijs van Asten. Niels Bruynseels finishte als vijfde met Origi v. Vosberg.