MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Willy Wilmer is een geboren Limburger (Baarlo) en nu 6 jaar betrokken bij JIM als assistent parcoursbouwer. Hij kwam via zijn vader, die vanaf het begin bij de parcoursbouw van JIM betrokken was, in het vak terecht. De nu 41-jarige Wilmer is getrouwd en woont in Weert.

Wat is het moeilijkste aspect aan het bouwen van een parcours?

Een parcours ontwerpen dat in evenwicht is, waar een bepaalde moeilijkheidsgraad in zit maar toch voor iedereen haalbaar is.

Wat geeft jou het meeste voldoening?
Het geeft altijd voldoening als we met ons team mooie sport kunnen bieden aan de ruiters, het publiek en de organisatie.

Hoe ben je met JIM in aanraking gekomen?
Als kind namen mijn ouders mij altijd al mee naar JIM. Als je dan na enkele jaren gevraagd wordt om je medewerking te verlenen, is dat natuurlijk extra mooi.

Leukste/meest speciale ervaring tijdens JIM?
In mijn jeugdjaren heb ik deel mogen nemen aan de rijstijl-competitie wedstrijden, die gehouden werden tijdens JIM. Met als hoogtepunt 1992, toen ik deze competitie winnend kon afsluiten.

Rijd je nog steeds zelf paard?
Ik heb tot 6 jaar geleden altijd actief gereden, toen heb ik definitief de keuze gemaakt om mij volledig op het parcours ontwerpen te richten.

Met welk woord zou jij JIM omschrijven?
Sfeer gecombineerd met topsport.