MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

Jumping Indoor Maastricht zonder topamazone Sanne Thijssen zou niet hetzelfde zijn. De organisatie is dan ook blij dat zij heeft toegezegd om bij JIM, dat gehouden wordt van 4 t/m 6 november 2022, aan de start te verschijnen.Sanne, die in augustus de zilveren teammedaille won tijdens de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning, heeft fijne herinneringen aan JIM. “Een van de leukste momenten was toch wel toen ik lang geleden met mijn pony mocht meedoen. Dat was voor mij echt een droom, om in zo’n entourage te kunnen rijden,” vertelt ze enthousiast. Tussen toen en nu heeft ze zowel bij de Junioren als de Young Riders goede resultaten behaald, waaronder een zilveren teammedaille tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Millstreet in 2016.

Inmiddels draait ze succesvol aan de top mee en dat doet ze vooral met de Holsteiner hengst Con Quidam RB (Quinar Z x Cardino 5). Dit jaar won het duo ook de Grote Prijzen van Madrid en Vejer de la Frontera. Sanne heeft de hengst nu ruim 10 jaar onder het zadel, ze kennen elkaar door en door. “Hij heeft een grote persoonlijkheid en laat het duidelijk merken als hij chagrijnig of juist heel blij is. Maar hij werkt heel graag heel hard en groeit op grote wedstrijden. Dat vindt hij geweldig.” Normaal gesproken komt zij met deze topper ook naar het MECC in Maastricht.

Sanne verheugt zich op haar terugkeer bij JIM. “Het is super leuk om voor eigen publiek te rijden, je krijgt net wat meer support. Ik voel me niet extra gespannen, ik doe altijd mijn uiterste best, waar ik ook rij.”

(Foto:JIM/Digishots)