MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg

Op zaterdagavond ging de regerend wereldkampioen Boyd Exell er na een spannende drive-off met de winst vandoor.

De Nederlandse parcoursbouwer Jeroen Houterman had een technische parcours gebouwd met daarin twee marathonhindernissen en een brug die tweemaal genomen moest worden. In de basisronde vielen er veel balletjes in het zand bij de ritten van Benjamin Aillaud, Glenn Geerts en Michael Brauchle. De Nederlandse menners deden net als in de opwarmronde van vrijdag meteen goede zaken en plaatsten zich met één afgeworpen balletje en een snelle tijd voor de drive-off, waarin ze het moesten opnemen tegen de altijd snelle Boyd Exell.

IJsbrand Chardon reed als eerste de piste binnen voor de drive-off. In een weergaloos snelle rit liet hij alle balletjes op de kegels liggen en voerde daarmee de druk op zijn collega’s op. Daarna was de beurt aan Koos de Ronde, die een rijdersfout in de eerste marathonhindernis maakte en daardoor derde werd. De Ronde: “Als tweede rijder in de winning round ging ik er vol voor, maar in de eerste hindernis maakte ik een fout door van poort D naar F te rijden, toen moest ik omrijden voor poort E en wist ik dat ik niet meer kon winnen. Maar ik ben blij met mijn derde plaats want mijn paarden deden het goed, het was een rijdersfout. Op naar de volgende wedstrijd.”

Als laatste starter liet Boyd Exell er vanaf de eerste poort geen twijfel over bestaan dat hij voor de winst ging. Met een bizar scherpe rit wist hij de tijd van Chardon te verbeteren. “Ik heb een geweldig span. Zij zijn super snel én kunnen klein draaien naar links en rechts. Mijn groom Emma was ook geweldig vandaag. Ze was ontzettend scherp en vertelde me luid en duidelijk wanneer ik te veel naar de kegels op de grond keek in plaats van naar voren. Ik denk dat zij misschien nog wel fanatieker was dan ik vandaag”, aldus Exell.

IJsbrand Chardon was blij met zijn tweede plaats. “In Lyon was ik ook tweede, dus dat was al een goede start. Het was hier niet moeilijk om in de tweede ronde te komen door de vele fouten van de andere rijders. In de drive-off ben ik pas hard gaan rijden om de druk op Boyd te verhogen, maar Boyd was helaas sneller. Boyd is blij en ik ben blij. Het was geweldig om hier voor eigen publiek te rijden. Maastricht is mijn thuis, ik heb hier veel wedstrijden en demonstraties gereden. De organisatie en het publiek zijn hier echt geweldig.”

(Bron KNHS/Hoefnet.nl)